Wat is een plunge pool
Een Plunge pool is een klein maar luxe bad. De afmetingen van deze baden beginnen vanaf 2×2 meter, Ontworpen om te relaxen in plaats van te zwemmen. U zal hier minder snel baantjes in trekken maar eerder een verfrissende plons nemen om lekker af te koelen of heerlijk te relaxen met vrienden.

 

De mogelijkheden

De mogelijkheden zijn eindeloos, van ingebouwde ligbanken tot watervallen of ledlampen! Een Plunge pool past bijna in elke tuin door zijn compacte formaat, maar er zitten nog veel meer voordelen aan! Door de relatieve kleine hoeveelheid water heeft u geen grootte technische ruimte nodig en dus ook minder stroomverbruik, onderhoud en zorgen dan bij een normaal zwembad. 

Het verschil tussen een plunge pool en een hottub

Er is enige verwarring ontstaan tussen een plunge pool en een hottub. Het grootste verschil is dat een hottub, zoals de naam al verklapt altijd gevuld is met warm water. In onze plunge pools word meestal een warmtepomp geplaatst die met een handige app te bedienen is, hierdoor kunt u genieten van beide. Een verfrissende plons of onderdompelen in uw heerlijk warme bad het hele jaar door. 

 

Waar komt de naam vandaan

Een plunge pool is vernoemd naar een verschijnsel dat plaatsvindt bij een waterval. Als het water naar beneden valt zorgt dit voor slijtage in de bodem. Hierdoor vormt er een klein natuurlijk bad. En zo is de plunge pool geboren